Hendrik Andriessenlaan 19, Heemstede, NL
+31 (0)6 1439 2289
eva@marketingadviesonline.nl

Google forms voor klanttevredenheid enquête

Google forms voor enquête

Hoe maak ik een klanttevredenheidsenquête via de mogelijkheden van Google forms?

Met Google Forms maak je gratis formulieren indien je een Google account hebt. U kunt dit handig gebruiken om een klanttevredenheid enquête af te nemen. Zo kun je open en multiple choice vragen stellen, je kunt de vragen slepen en neerzetten in de jouw gewenste volgorde. Je kunt het formulier opmaken met 24 eenvoudige thema’s voor foto’s en gebruikmaken van talloze kleuren. De reacties komen ook in Google Forms en je kunt je ook opslaan in Google Spreadsheets.

Google Forms, handig voor jouw enquête of feedbackformulieren?

Omdat Google-formulieren eenvoudig is in gebruik en versturen is het optimaal voor kleine bedrijven als een feedbackkanaal voor o.a. klanttevredenheid enquêtes. Je kunt ook Google Forms ook gebruiken om ze te verspreiden via een van je e-mails.

Heb je een enquête gemaakt, dan deel je het formulier met anderen en vraagt hen om het formulier in te vullen. Alle reacties van klanten op het formulier worden opgeslagen in een Excel-bestand en opgeslagen in jouw Google Drive. heb je voldoende reacties? Sluit het formulier en download de resultaten. Let op dat een steekproef groot genoeg moet zijn. Gebruik hiervoor de tool: DMcalucator.

Altijd fijn, zo’n gratis tool. Laten we beginnen met een snel contactformulier, zodat u kunt zien hoe eenvoudig het is om te gebruiken.

Vanuit de Google Forms-app

Het makkelijkst om een formulier te maken, is  vanuit de Google Forms-app. Ga naar docs.google.com/forms en kies vervolgens een sjabloon of start met een leeg formulier. Of gebruik de koppeling naar Google Formulieren in Documenten, Spreadsheets en Presentaties: klik op Bestand -> Nieuw -> Formulier om een nieuw leeg formulier te starten. Het formulier wordt opgeslagen in de Google Drive van jouw Google account.

Via Google Spreadsheets

Klik in Google Spreadsheets op Extra ->  formulier maken. Hiermee maak je een nieuw leeg formulier welke automatisch aan die spreadsheet is gekoppeld. Handig en snel als je gegevens in een nieuwe of bestaande spreadsheet wilt krijgen: open de spreadsheet waar u de gegevens wilt hebben, start een formulier en de formulierreacties worden daar automatisch opgeslagen zonder extra klikken.

Welke vragen kan ik stellen in mijn klant enquête?

Denk goed na welke vragen u wil stellen, u kunt optionele of verplichte vragen stellen. Een tool die handig is, is datavalidatie – waarin u parameters kan instellen die moeten worden geaccepteerd om nutteloze antwoorden op uw vragen te voorkomen.

Google Forms inloggen

Ga nu naar Inloggen Google Forms.

Google Forms App

Ga nu naar de Google Forms App.