Hendrik Andriessenlaan 19, Heemstede, NL
+31 (0)6 1439 2289
eva@marketingadviesonline.nl

Social-mediatips

Social-mediatips voor 2021

Voor je begin met social media:

Wel eens gehoord van een social media strategie en content kalender? 2 essentiële dingen om op orde te hebben voor je start. Ik heb 2 handige formats die je kunnen helpen:
1) Voor je strategie is hier een gratis handig format te downloaden.
2) Voor je kalender kun je dit format gebruiken.
Verder wil je natuurlijk achteraf het resultaat weten, wat hebben al die uren bloed, zweet en tranen opgeleverd. Ofwel je ROI. Dit kan je doen door gebruik te maken van tools als Hootsuite en BufferApp.

Hoe krijg ik volgers

Vraag mensen actief om je Social Media pagina of You Tube kanaal te liken of te volgen. Ga anderen mensen volgen, dan gaan ze je vaker terug volgen.

Welke Social Media hebben de beste ROI in 2021?

1) Pinterest, hier draait alles om beeld, dus is vooral geschikt als je in de mode, interieur, sport of dergelijke business zit.
2) LinkedIn, vooral posts geven je bereik onder je contacten. Je kunt hier zelf contacten uitnodigen, maar dat kan ook automatisch als je het via je e-mail doet. Je profiel pagina moet zo compleet mogelijk zijn. Je kunt hierbij een zakelijke pagina aanmaken.
3) You Tube, beeld is de toekomst. Vooral handig voor how to films, webinars om jezelf als autoriteit neer te zetten, ervaringsfilms van gebruikers etc.
Wil je up-to-date blijven? Download en lees het nieuwste social media onderzoek van Newcom elk jaar!

Hoe vaak moet ik posten?

Per kanaal doe je 8 posts per maand, daarna goeit het effect niet meer. Belangrijkste is alleen relevante content te posten, anders kun je beter minder posten.

Op welk Social Media kanaal heb je met video content het meest effect?

1) Instagram. Zorg hier ook dat je in je bio een link naar je website opneemt.
2) LinkedIn
3) You tube
Let op, You Tube staat dan wel op 3, maar dit zijn pas echte views, dus meest relevant. Instagram en LinkedIn tellen iets sneller als een view. Besef je verder dat live video’s minder goed voor SEO te optimaliseren zijn.

Hoe creeer ik social media content?

Nu zit ik op social media, maar hoe regel ik dat ik wat kan delen? Je kunt vrij makkelijk via verschillende tools social media content creeren. Ik noem er een aantal en bedenk daarbij dat beeld en het kort houden de key is:
1) voor teksten: tekstbroker.nl. Hier kun je een opdracht uitzetten en relatief goedkoop een tekst laten schrijven. Er zitten hier veel studenten op die hiermee bijverdienen, voordeel is dat de kosten laag zijn, nadeel is dat zij minder ervaring hebben. Heb je meer budget, dan is een ervaren tekstschrijver een beter idee.
2) voor video’s: mijnvideomaker.nl. Je schiet zelf beelden op je telefoon, je deelt ze via mijnvideomaker.nl en zij monteren ze tot een professionele korte en sprekende film of vlog. Handig om introductiefilm over je bedrijf of product ta maken. Zij bieden jou de perfecte oplossing voor de kleine mkb-ers.
3) voor infografics: op Canva.com kun je heel eenvoudig voor een bedrijf/product dat zich niet zo makkelijk voor het delen van foto’s leent toch interessante informatie delen door een infografic te maken. Succes gegarandeerd!

Wat levert Social Media mij op?

Gemiddeld krijg je ongeveer 2 bezoekers per maand naar je site per 100 volgers op social media.

Meer tips voor MKB-ers meldt je aan om mijn Nieuwsbrief te ontvangen?